Besparing met een thuisbatterij

Voer uw adres in om te starten.
Gratis en vrijblijvend
De volgende stap in de energietransitie​

Waarom een thuisbatterij?

Met zonnepanelen wek je overdag stroom op, terwijl je juist in de avond de meeste stroom verbruikt. De stroom die je overdag niet verbruikt, lever je terug aan het stroomnet. Zonde! Want deze stroom had je in de avond zelf kunnen gebruiken. Gelukkig is er een oplossing, de thuisbatterij.

Met een thuisbatterij verhoog je jouw eigen energieconsumptie.

Hoe? Door de stroom die je overdag opwekt op te slaan voor later. Ideaal! Want zo ben je minder afhankelijk van de energieleverancier, prijsschommelingen op de energiemarkt en betaal je geen onnodige terugleverkosten aan jouw energiebedrijf. Jij produceert én gebruikt jouw eigen energie slim! En dat biedt voordelen!

  1. Verhoog het verbruik van je zelf opgewekte energie
  2. Word minder afhankelijk van de energieleverancier
  3. Profiteer van prijsschommelingen op de energiemarkt (binnenkort beschikbaar)
  • Verhoog het verbruik van je zelf opgewekte energie

Breid je jouw zonnestroomsysteem uit met een thuisbatterij? Dan vergroot je jouw eigen verbruik. En dat is handig! Jouw overschot aan stroom lever je overdag niet meer terug aan de energie maatschappij, maar sla je op in de thuisbatterij. Zo maak je er in de avond of op momenten dat het jou uitkomt weer nuttig gebruik van.

  • Minder afhankelijk

Vergroot je jouw eigen verbruik, dan word je direct minder afhankelijk van de energieleverancier. Jij bent namelijk zelfvoorzienend, ook op momenten dat de zon niet schijnt. Alleen als je thuisbatterij leeg is, schakel je over op stroom van het net. Hierdoor koop je minder stroom in, en merk je niks van de wisselende energieprijzen.

  • Hoe werkt de thuisbatterij?

Met een thuisbatterij sla je stroom die je niet direct verbruikt op voor later. Zo ga je nuttiger om met jouw eigen opgewekte energie en gebruik je de stroom wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avond. Ook ben je dankzij de thuisbatterij minder afhankelijk van de energie leverancier en de prijsschommelingen op de energiemarkt.

 

  • Hoe werkt dat precies?

Dat is simpel! Zonder thuisbatterij lever je jouw ‘overschot’ aan stroom direct terug aan het stroomnet. Mét thuisaccu lever je de stroom niet terug, maar laad je eerst jouw accu vol. De accu bewaart jouw opgewekte stroom, bijvoorbeeld voor ’s avonds, wanneer je de stroom hard nodig hebt. Zo gebruik je in de avond jouw zelf opgewekte energie en neem je de energie niet meer af van de energieleverancier. Pas als jouw thuisbatterij leeg is, schakel je weer over op stroom van het net.

  • Wat kost een thuisbatterij?

De kosten van een thuisbatterij zijn afhankelijk van het merk en de capaciteit van de batterij. Een reële richtlijn is circa € 1000,– per kWh. Onze thuisbatterijen zijn modulair, wat betekent dat de batterij uit te breiden is met extra modules tot een maximale opslagcapaciteit van 25,6 kWh. Een hogere opslagcapaciteit verhoogt ook direct jouw financiële voordeel.

Enphase IQ Energy Management

Een dynamisch energiecontract in combinatie met zonnepanelen, IQ Battery en IQ Energy Management stelt u in staat om geld te gaan verdienen met uw Enphase System.

Door de toevoeging van een IQ Battery kan het Enphase System zonne-energie opslaan voor later gebruik, maar ook energie van het net afnemen en gebruiken wanneer energietarieven laag zijn, of zelfs negatief. Als de tarieven hoog zijn kan de batterij weer ontladen en de energie verkopen aan het net.
IQ Energy Management doet dit volledig automatisch en is klaar voor de toekomst.

Voordelig thuisbatterij kopen bij Atama

We vergelijken je opwek en verbruik
Of de thuisbatterij voor jou interessant is, hangt af van je persoonlijke situatie. Zo kijken we naar je opwek in vergelijking met je verbruik en naar de oriëntatie van je dak. Zijn je opwek en verbruik ongeveer gelijk of verbruik je meer dan je opwekt (onderproductie)? Dan is de thuisbatterij een interessante optie! Ook kun je ervoor kiezen om de thuisaccu te combineren met een dynamisch energiecontract, zodat je kunt profiteren van de prijsschommelingen op de energiemarkt.

Schrijf je in voor advies op maat
Ben jij van plan om een thuisbatterij te kopen of benieuwd of een thuisbatterij voor jouw situatie een slimme keuze is? Zodra we je gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Samen kunnen we het adviesgesprek inplannen of direct kijken naar de mogelijkheden van een thuisbatterij bij jou thuis!