Atama Solar Energy

Zonnepanelen
voor collectieven

Voor collectieven

Energie in eigen hand

Samen met je buren duurzaam energie opwekken met zonnepanelen of windenergie. De energie die je opwekt deel je met elkaar of je verkoopt het aan de wijk, het dorp of de stad waar je in woont. Dat kan door middel van collectieven. Steeds vaker wordt er collectief en creatief gezocht naar manieren om de eigen leefomgeving te verduurzamen en tegelijkertijd besparingen te realiseren op het energieverbruik en de eigen energierekening.

Om lokale productie en levering van energie écht goed te gebruiken, is het natuurlijk het mooist als je die energie direct in de eigen leefomgeving op een doeltreffende manier kan benutten. De wasmachine en de droger laten draaien op het moment dat je zonnepanelen een overschot aan energie leveren bijvoorbeeld. Of de elektrische auto van de buurman opladen die vandaag thuis aan het flexwerken is. Het is immers jammer om de geproduceerde zonne-energie terug te leveren aan het net in de wetenschap dat die energie op dat moment niet eens benut kan worden.

Om de digitale uitwisseling van zelf opgewekte zonne-energie mogelijk te maken zijn er al verschillende intelligente apparaten op de markt. Modules die nu eens geen eigendom zijn van energieleveranciers maar de “power to the people”geven. Deze apparaten kunnen lokale energieproducenten in de toekomst helpen om aan de hand van de uurprijzen van energie het juiste moment te bepalen om het overschot op de markt aan te bieden. Eén van de eerste leveranciers die met het idee kwam om via een “kastje” energie aan je buren te leveren is onze partner Qurrent, leverancier van de Qbox, een intelligent apparaat dat je helpt om de energiestromen in huis te managen.

Energieprijzen waar je geen controle meer over hebt behoren daarmee tot het verleden. Geen wonder dat steeds meer burgers het initiatief nemen om lokale duurzame energie coöperaties te starten om gezamenlijk duurzame energie te produceren en leveren. Omdat de Nederlandse wetgeving met betrekking tot het salderen en onderling leveren van energie nog niet daar is waar de zonne-energie branche en de initiatiefnemers van lokale duurzame energiecoöperaties die willen hebben (de energiebelasting betaal je wel, maar krijg je als lokale producent niet uitbetaald bij levering) gebeurt veel van het bovenstaande nog virtueel.

Lokale duurzame energiecoöperaties zijn vaak de initiatiefnemers van collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, omdat dit de eerste stap is op weg naar een systeem waarin je aan elkaar kunt leveren. Aan de andere kant ontstaan er ook collectieven met als doel elkaar te helpen om tegen nog scherpere prijzen zonnepanelen te kunnen inkopen.

Atama Solar Energy heeft voor meerdere zonnepanelen inkoop collectieven de regie en installaties uitgevoerd. Met gedegen advies en ondersteuning aan zowel de organisatie als de individuele deelnemers van de inkoopcollectieven draagt Atama zorg voor  kwalitatief hoogwaardige en daarmee een duurzame realisatie van collectieve zonne-energie projecten. Dit is het motto van Atama “Energie in Eigen Hand” op zijn best.

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Google reviews

Dit heb ik vlak na de installatie (in 2019) aan Atama gestuurd:De panelen liggen er nu een weekje op en we hebben al aardig wat stroom geproduceerd. Op zonnige tijden levert het systeem ruim 7 KWatt, dus dat is mooi. Totaal al meer dan 180 KWh!!!Voor de grap een paar dingen. Lees het maar met een Achterhoeks / Twents accent…In het begin dacht ik:· Atama niet te duur wordt…..Maar jullie brachten een nette offerte uit.Daarna dacht ik:· Atama niet te lang duurt….Maar jullie gingen al vrij snel aan de gang.Toen de mannen het dak op gingen dacht ik:· Atama goed geet…..Maar jullie hadden een goede veiligheidscheck en –maatregelen.Tijdens het werk dacht ik:· Atama geen pannen kapot goan…..Maar er is geen enkele pan gesneuveld.Als laatste dacht ik:· Atama veul stroom oplevert…En dat blijkt!!!Vooralsnog dus erg tevreden over jullie werk. Ga zo door!! Bedank de mannen maar namens ons. Chapeau ook voor Ali, die al perfect Nederlands spreekt!!
Hans Vos
Hans Vos
1693913863
Bij ons zonnen panelen gelegd en meterkast vernieuwd.De man die de schouw kwam doen heel vriendelijk en mee denkend.Monteurs zijn een voorbeeld voor andere bedrijven, werken snel en netjes en daarbij zijn ze zeer vriendelijk en beleefd .Uitstekend bedrijf .
uitbreiding op bestaande installatie van Atama op uitstekende wijze uitgevoerd. Gemaakte afspraken heel correct nagekomen. Goede uitleg over de voor- en nadelen van de uitbreiding gekregen. App direct aangepast. Als er al een minpunt zou moeten zijn is dat de levertijd van 6 maanden maar daar kan Atama ook niets aan doen.
Wilma Vos
Wilma Vos
1689860057
Ik ben zeer tevreden. Professioneel advies en de mannen die de zonnepanelen (uit)gelegd en geïnstalleerd hebben alleen maar lof. Vriendelijk, accuraat en snel werk.Enig klein puntje. Waarom de app voor de zonnepanelen niet direct wordt gegeven van de zonnepanelen.
Dik Atema
Dik Atema
1684397816
Vandaag de zonnepanelen geïnstalleerd. Helaas bleek de geplande kabel route niet te kunnen. Gelukkig had ik een loze groep. Deze kon worden gebruikt. Ook op zolder de installatie keurig afgewerkt. Goed werk geleverd!
martijn gielens
martijn gielens
1683228232
js_loader