Atama Solar Energy

Zonnepanelen
voor collectieven

Voor collectieven

Energie in eigen hand

Samen met je buren duurzaam energie opwekken met zonnepanelen of windenergie. De energie die je opwekt deel je met elkaar of je verkoopt het aan de wijk, het dorp of de stad waar je in woont. Dat kan door middel van collectieven. Steeds vaker wordt er collectief en creatief gezocht naar manieren om de eigen leefomgeving te verduurzamen en tegelijkertijd besparingen te realiseren op het energieverbruik en de eigen energierekening.

Om lokale productie en levering van energie écht goed te gebruiken, is het natuurlijk het mooist als je die energie direct in de eigen leefomgeving op een doeltreffende manier kan benutten. De wasmachine en de droger laten draaien op het moment dat je zonnepanelen een overschot aan energie leveren bijvoorbeeld. Of de elektrische auto van de buurman opladen die vandaag thuis aan het flexwerken is. Het is immers jammer om de geproduceerde zonne-energie terug te leveren aan het net in de wetenschap dat die energie op dat moment niet eens benut kan worden.

Om de digitale uitwisseling van zelf opgewekte zonne-energie mogelijk te maken zijn er al verschillende intelligente apparaten op de markt. Modules die nu eens geen eigendom zijn van energieleveranciers maar de “power to the people”geven. Deze apparaten kunnen lokale energieproducenten in de toekomst helpen om aan de hand van de uurprijzen van energie het juiste moment te bepalen om het overschot op de markt aan te bieden. Eén van de eerste leveranciers die met het idee kwam om via een “kastje” energie aan je buren te leveren is onze partner Qurrent, leverancier van de Qbox, een intelligent apparaat dat je helpt om de energiestromen in huis te managen.

Energieprijzen waar je geen controle meer over hebt behoren daarmee tot het verleden. Geen wonder dat steeds meer burgers het initiatief nemen om lokale duurzame energie coöperaties te starten om gezamenlijk duurzame energie te produceren en leveren. Omdat de Nederlandse wetgeving met betrekking tot het salderen en onderling leveren van energie nog niet daar is waar de zonne-energie branche en de initiatiefnemers van lokale duurzame energiecoöperaties die willen hebben (de energiebelasting betaal je wel, maar krijg je als lokale producent niet uitbetaald bij levering) gebeurt veel van het bovenstaande nog virtueel.

Lokale duurzame energiecoöperaties zijn vaak de initiatiefnemers van collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, omdat dit de eerste stap is op weg naar een systeem waarin je aan elkaar kunt leveren. Aan de andere kant ontstaan er ook collectieven met als doel elkaar te helpen om tegen nog scherpere prijzen zonnepanelen te kunnen inkopen.

Atama Solar Energy heeft voor meerdere zonnepanelen inkoop collectieven de regie en installaties uitgevoerd. Met gedegen advies en ondersteuning aan zowel de organisatie als de individuele deelnemers van de inkoopcollectieven draagt Atama zorg voor  kwalitatief hoogwaardige en daarmee een duurzame realisatie van collectieve zonne-energie projecten. Dit is het motto van Atama “Energie in Eigen Hand” op zijn best.

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Google reviews

Atama Solar Energy BV
Uitstekend
4.5
Gebaseerd op 265 recensies
beoordeel ons op
fantastisch bedrijf!
Nadat Atama 13 jaar geleden al 9 panelen op het westelijke deel van ons dak had gelegd hebben ze twee weken geleden de oostzijde van 8 extra panelen voorzien. Overleg, waarin we aangaven wat we precies wilden, ging wat stroef (3 keer nieuwe offerte moeten laten opstellen, door drie verschillende opstellers, omdat 1 telefonisch slecht bereikbaar was), maar vanaf de planning (Floris?) ging het als een trein. Drie monteurs waren ook behulpzaam en vakkundig, werkten efficiënt, waren vriendelijk en koppelden alles wat ze gingen doen (of gedaan hadden) netjes terug en hebben zelfs (zonder dat ik het ze gevraagd had) onze narcissen in de voortuin laten staan.Vanwege problemen met een verkeerde en defecte aardlekschakelaar wel storingsdienst twee keer moeten bellen, maar die hebben die probleempjes dezelfde dag nog opgelost. Oftewel (voor een veeleisende klant, zoals ik, die weet wat hij wil) toch nog eind goed, al goed. Zeer tevreden met het systeem.Tip: Hoewel er slechts 2 dakpannen vervangen hoefden te worden, misschien in de offerte duidelijk vermelden dat je minimaal 10 reserve dakpannen klaar moet leggen (zelf moet regelen). Dit i.p.v. dit grote aantal pas te vermelden als de opdracht is verstrekt.
Nu voor de tweede keer zonnepanelen laten plaatsen door Atama. De jongens hebben voor een nettere afwerking gekozen dan vooraf besproken, wel iets meer werk voor hen, hier dus een tevreden klant. Thank you🙌
Even moeten wachten maar uitstekend werk geleverd in alle vriendelijkheid! Goede werknemer, komt bekwaam en sympathiek over! Dankjewel Ekkapon!!
Zowel bij het opstellen van de offerte als bij het leggen van de panelen keurig geholpen en goed bereikbaar. Alle 8 panelen vervolgens perfect gemonteerd. Vriendelijk, kundig en zorgvuldig personeel. Aanbeveling meer dan waard.
js_loader