Atama Solar Energy

Systeemkeuze

Duurzame stroom uit zonlicht

Een geschikt systeem

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken.

Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Voor bijna ieder type dak is een geschikt zonnepanelen systeem te verkrijgen via Atama Solar Energy. Onze zonnepanelen systemen worden op maat voor u ontworpen zodat deze optimaal past bij uw situatie.

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Systeemkeuze

Identificatie van de daken

Bij elke start van een zonnepanelen project is het van belang om eerst de daken te inspecteren. De dakconstructies dienen allemaal immers van een goede kwaliteit te zijn en de juiste ligging te hebben ten opzichte van het zuiden. Daarnaast dient er gekeken te worden naar de toegestane ballast, schaduwobjecten, toepasbare ruimte en of het is toegestaan om vergunningsvrij te plaatsen (monumenten, beschermd stads-/dorpsgezicht enzovoort.)

Als start gaan bouwkundig opgeleide verkoopadviseurs van Atama de woningen van de bewoners bezoeken. Afhankelijk van de wensen van de deelnemer en de resultaten, die uit de dak identificatie komen, wordt er gekozen voor één van de beschikbare pakketten die samen met de Woningstichting zijn samen gesteld. Op deze manier zorgen we voor een optimale opbrengst van het systeem.

Tijdens het bezoek van de adviseurs bij de bewoners voeren zij ook een Risico Inventarisatie uit. De uitkomsten worden gebruikt om een veilige installatie te kunnen garanderen.

Systeemkeuze

Ontwerp PV-systeem

Bevestigingsysteem

Een bevestigingsysteem voor schuine daken bestaat uit dakhaken die aan het dak worden bevestigd met aluminium liggers. Het aantal dakhaken dient te worden berekend aan de hand van de hoogte van het dak, de windzone en de hellingshoek van het systeem.

Het elektrische ontwerp

Het zonnepanelensysteem wordt aangesloten aan de omvormer. Via een computersysteem berekenen wij welke omvormer het meest geschikt is voor het systeem en welke kabeldikte we dienen te gebruiken.

Aansluitingseisen elektriciteitsnet

Vanaf de omvormer wordt het systeem aangesloten op de meterkast op een vrije groep of bij grotere systemen op meerdere vrije groepen. Het maximaal in te voeden vermogen van de zonnepaneelinstallatie is afhankelijk van aanwezige hoofdzekering. De hoofd-afzekering van elke woning zal bij de netbeheerder worden gecontroleerd en de configuratie daarop aangepast.

In de standaardwoning is deze normaliter 25A, 35A of 40A. De vuistregel is dat een zekering in de groepenkast een factor 1.6 x kleiner moet zijn dan de hoofdzekering. Indien meerdere omvormers benodigd zijn zal het vermogen over meerder groepen verdeeld worden.

Kijk snel of zonnepanelen ook voor u mogelijk zijn!

Google reviews

Dit heb ik vlak na de installatie (in 2019) aan Atama gestuurd:De panelen liggen er nu een weekje op en we hebben al aardig wat stroom geproduceerd. Op zonnige tijden levert het systeem ruim 7 KWatt, dus dat is mooi. Totaal al meer dan 180 KWh!!!Voor de grap een paar dingen. Lees het maar met een Achterhoeks / Twents accent…In het begin dacht ik:· Atama niet te duur wordt…..Maar jullie brachten een nette offerte uit.Daarna dacht ik:· Atama niet te lang duurt….Maar jullie gingen al vrij snel aan de gang.Toen de mannen het dak op gingen dacht ik:· Atama goed geet…..Maar jullie hadden een goede veiligheidscheck en –maatregelen.Tijdens het werk dacht ik:· Atama geen pannen kapot goan…..Maar er is geen enkele pan gesneuveld.Als laatste dacht ik:· Atama veul stroom oplevert…En dat blijkt!!!Vooralsnog dus erg tevreden over jullie werk. Ga zo door!! Bedank de mannen maar namens ons. Chapeau ook voor Ali, die al perfect Nederlands spreekt!!
Hans Vos
Hans Vos
1693913863
Bij ons zonnen panelen gelegd en meterkast vernieuwd.De man die de schouw kwam doen heel vriendelijk en mee denkend.Monteurs zijn een voorbeeld voor andere bedrijven, werken snel en netjes en daarbij zijn ze zeer vriendelijk en beleefd .Uitstekend bedrijf .
uitbreiding op bestaande installatie van Atama op uitstekende wijze uitgevoerd. Gemaakte afspraken heel correct nagekomen. Goede uitleg over de voor- en nadelen van de uitbreiding gekregen. App direct aangepast. Als er al een minpunt zou moeten zijn is dat de levertijd van 6 maanden maar daar kan Atama ook niets aan doen.
Wilma Vos
Wilma Vos
1689860057
Ik ben zeer tevreden. Professioneel advies en de mannen die de zonnepanelen (uit)gelegd en geïnstalleerd hebben alleen maar lof. Vriendelijk, accuraat en snel werk.Enig klein puntje. Waarom de app voor de zonnepanelen niet direct wordt gegeven van de zonnepanelen.
Dik Atema
Dik Atema
1684397816
Vandaag de zonnepanelen geïnstalleerd. Helaas bleek de geplande kabel route niet te kunnen. Gelukkig had ik een loze groep. Deze kon worden gebruikt. Ook op zolder de installatie keurig afgewerkt. Goed werk geleverd!
martijn gielens
martijn gielens
1683228232
js_loader