Atama Solar Energy

Systeemkeuze

Duurzame stroom uit zonlicht

Een geschikt systeem

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken.

Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Voor bijna ieder type dak is een geschikt zonnepanelen systeem te verkrijgen via Atama Solar Energy. Onze zonnepanelen systemen worden op maat voor u ontworpen zodat deze optimaal past bij uw situatie.

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Systeemkeuze

Identificatie van de daken

Bij elke start van een zonnepanelen project is het van belang om eerst de daken te inspecteren. De dakconstructies dienen allemaal immers van een goede kwaliteit te zijn en de juiste ligging te hebben ten opzichte van het zuiden. Daarnaast dient er gekeken te worden naar de toegestane ballast, schaduwobjecten, toepasbare ruimte en of het is toegestaan om vergunningsvrij te plaatsen (monumenten, beschermd stads-/dorpsgezicht enzovoort.)

Als start gaan bouwkundig opgeleide verkoopadviseurs van Atama de woningen van de bewoners bezoeken. Afhankelijk van de wensen van de deelnemer en de resultaten, die uit de dak identificatie komen, wordt er gekozen voor één van de beschikbare pakketten die samen met de Woningstichting zijn samen gesteld. Op deze manier zorgen we voor een optimale opbrengst van het systeem.

Tijdens het bezoek van de adviseurs bij de bewoners voeren zij ook een Risico Inventarisatie uit. De uitkomsten worden gebruikt om een veilige installatie te kunnen garanderen.

Systeemkeuze

Ontwerp PV-systeem

Bevestigingsysteem

Een bevestigingsysteem voor schuine daken bestaat uit dakhaken die aan het dak worden bevestigd met aluminium liggers. Het aantal dakhaken dient te worden berekend aan de hand van de hoogte van het dak, de windzone en de hellingshoek van het systeem.

Het elektrische ontwerp

Het zonnepanelensysteem wordt aangesloten aan de omvormer. Via een computersysteem berekenen wij welke omvormer het meest geschikt is voor het systeem en welke kabeldikte we dienen te gebruiken.

Aansluitingseisen elektriciteitsnet

Vanaf de omvormer wordt het systeem aangesloten op de meterkast op een vrije groep of bij grotere systemen op meerdere vrije groepen. Het maximaal in te voeden vermogen van de zonnepaneelinstallatie is afhankelijk van aanwezige hoofdzekering. De hoofd-afzekering van elke woning zal bij de netbeheerder worden gecontroleerd en de configuratie daarop aangepast.

In de standaardwoning is deze normaliter 25A, 35A of 40A. De vuistregel is dat een zekering in de groepenkast een factor 1.6 x kleiner moet zijn dan de hoofdzekering. Indien meerdere omvormers benodigd zijn zal het vermogen over meerder groepen verdeeld worden.

Kijk snel of zonnepanelen ook voor u mogelijk zijn!

Google reviews

Nadat Atama 13 jaar geleden al 9 panelen op het westelijke deel van ons dak had gelegd hebben ze twee weken geleden de oostzijde van 8 extra panelen voorzien. Overleg, waarin we aangaven wat we precies wilden, ging wat stroef (3 keer nieuwe offerte moeten laten opstellen, door drie verschillende opstellers, omdat 1 telefonisch slecht bereikbaar was), maar vanaf de planning (Floris?) ging het als een trein. Drie monteurs waren ook behulpzaam en vakkundig, werkten efficiënt, waren vriendelijk en koppelden alles wat ze gingen doen (of gedaan hadden) netjes terug en hebben zelfs (zonder dat ik het ze gevraagd had) onze narcissen in de voortuin laten staan.Vanwege problemen met een verkeerde en defecte aardlekschakelaar wel storingsdienst twee keer moeten bellen, maar die hebben die probleempjes dezelfde dag nog opgelost. Oftewel (voor een veeleisende klant, zoals ik, die weet wat hij wil) toch nog eind goed, al goed. Zeer tevreden met het systeem.Tip: Hoewel er slechts 2 dakpannen vervangen hoefden te worden, misschien in de offerte duidelijk vermelden dat je minimaal 10 reserve dakpannen klaar moet leggen (zelf moet regelen). Dit i.p.v. dit grote aantal pas te vermelden als de opdracht is verstrekt.
Karel Gommer
Karel Gommer
1711965657
Nu voor de tweede keer zonnepanelen laten plaatsen door Atama. De jongens hebben voor een nettere afwerking gekozen dan vooraf besproken, wel iets meer werk voor hen, hier dus een tevreden klant. Thank you🙌
Adis Ćorović
Adis Ćorović
1710949854
Even moeten wachten maar uitstekend werk geleverd in alle vriendelijkheid! Goede werknemer, komt bekwaam en sympathiek over! Dankjewel Ekkapon!!
Jan Rijkers
Jan Rijkers
1709728161
Zowel bij het opstellen van de offerte als bij het leggen van de panelen keurig geholpen en goed bereikbaar. Alle 8 panelen vervolgens perfect gemonteerd. Vriendelijk, kundig en zorgvuldig personeel. Aanbeveling meer dan waard.
Kars Haarhuis
Kars Haarhuis
1708801670
We zeer tevreden over Atama.We hadden al 12 panelen liggen en wilde een uitbreiding van 4 panelen, dat was geen probleem.Het kon zelfs aangesloten worden op de bestaande omvormer.Er werd een plan gemaakt over de ligging van de panelen en daar gaven we meteen akkoord voor.Kort daarop werden we gebeld voor het maken van een afspraak, het verliep heel vlot,De monteurs, Ekkapon en Jordy, kwamen netjes en vriendelijk over en maakte er een gezellige ochtend van.Ekkapon keek na ons en zei, ik zou de panelen anders leggen ivm opbrengst panelen.Dat kort gesloten met Atama en de goedkeuring begonnen ze met het leggen van de panelen.Het ziet er super strak uit en we zijn ontzettend tevreden.Ondertussen is ook een buurman overstag gegaan en laat zonnepanelen plaatsen door Atama.We raden iedereen aan om met Atama in zee te gaan.
js_loader