Atama Solar Energy

Uw voordeel

Hogere waarde van uw huis

Zonnestroom installatie

Tegenwoordig bestaan de woonlasten voor een belangrijk deel uit energiekosten. Deze kosten zullen in de toekomst alleen maar toenemen. Met een zonnestroom installatie zal uw huis beter verkoopbaar worden tegen een hogere prijs.

Mocht de nieuwe huiseigenaar geen prijs stellen op de panelen, dan kunt u uw zonnepanelen inclusief de eventuele subsidieregeling gewoon mee verhuizen. Bovendien krijgt uw huis met een zonnepaneleninstallatie een hoger energielabel. Dat wordt vanwege de stijgende energiekosten een steeds belangrijker aspect om mee te wegen bij de aankoop van een nieuwe woning. Het prijsverschil tussen woningen met een energielabel A, B of C en woningen met een F of G label loopt in praktijk al op tot meer dan 25%!

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Atama Solar Energy

Salderen

Salderen is het gegeven dat de aan het net teruggeleverde stroom mag worden verrekend met de op jaarbasis uit het net betrokken stroom.

Tegenwoordig hebben consumenten die een zonnepanelen installatie op het dak hebben liggen of die op een andere manier duurzame energie terugleveren het recht om tot maximaal 5000 kWh per jaar te salderen met hun eigen verbuik. Op dit moment is het bij een aantal energiebedrijven al mogelijk om meer dan de maximale 5000 kWh te salderen. Dit verschilt echter per energieleverancier. De energieprijs in Nederland ligt gemiddeld op € 0,08 per kWh. Daarnaast betaalt u energiebelasting, netwerkkosten en BTW. Daarmee kan de prijs voor de gemiddelde particuliere consument oplopen tot € 0,23 per kWh. De energiebelasting die in rekening wordt gebracht door de energiemaatschappij is afhankelijk van het verbruik:

  • 0 tot 10.000 kWh = € 0,1196
  • 10.000 tot 50.000 kWh = € 0,0469
  • 50.000 tot 1.000.000 kWh = € 0,0125
 
Atama Solar Energy

Lagere kostprijs energie

In tegenstelling tot de energieprijs die u iedere maand betaalt aan uw energieleverancier en die ieder jaar stijgt, is zonne-energie gratis. Om toch tot een vergelijking te kunnen komen berekenen wij de kostprijs van zonne-energie door middel van de kostprijs van de installatie, en schrijven deze in 8 jaar af, rekening houdend met eventuele misgelopen rente als u uw geld op de bank zou hebben gezet.

De kostprijs voor zonne-energie ligt daarmee op dit moment, vanaf het moment dat uw zonnepanelen in werking zijn, al lager dan de huidige energieprijs. En na 8 jaar heeft u uw stroom zelfs helemaal gratis!

Naast het technische rendement is er het financiële rendement van zonnepanelen. Hoe kunt u de opbrengst van zonnepanelen berekenen? Lees daar meer over op rendement zonnepanelen.

Google reviews

Dit heb ik vlak na de installatie (in 2019) aan Atama gestuurd:De panelen liggen er nu een weekje op en we hebben al aardig wat stroom geproduceerd. Op zonnige tijden levert het systeem ruim 7 KWatt, dus dat is mooi. Totaal al meer dan 180 KWh!!!Voor de grap een paar dingen. Lees het maar met een Achterhoeks / Twents accent…In het begin dacht ik:· Atama niet te duur wordt…..Maar jullie brachten een nette offerte uit.Daarna dacht ik:· Atama niet te lang duurt….Maar jullie gingen al vrij snel aan de gang.Toen de mannen het dak op gingen dacht ik:· Atama goed geet…..Maar jullie hadden een goede veiligheidscheck en –maatregelen.Tijdens het werk dacht ik:· Atama geen pannen kapot goan…..Maar er is geen enkele pan gesneuveld.Als laatste dacht ik:· Atama veul stroom oplevert…En dat blijkt!!!Vooralsnog dus erg tevreden over jullie werk. Ga zo door!! Bedank de mannen maar namens ons. Chapeau ook voor Ali, die al perfect Nederlands spreekt!!
Hans Vos
Hans Vos
1693913863
Bij ons zonnen panelen gelegd en meterkast vernieuwd.De man die de schouw kwam doen heel vriendelijk en mee denkend.Monteurs zijn een voorbeeld voor andere bedrijven, werken snel en netjes en daarbij zijn ze zeer vriendelijk en beleefd .Uitstekend bedrijf .
uitbreiding op bestaande installatie van Atama op uitstekende wijze uitgevoerd. Gemaakte afspraken heel correct nagekomen. Goede uitleg over de voor- en nadelen van de uitbreiding gekregen. App direct aangepast. Als er al een minpunt zou moeten zijn is dat de levertijd van 6 maanden maar daar kan Atama ook niets aan doen.
Wilma Vos
Wilma Vos
1689860057
Ik ben zeer tevreden. Professioneel advies en de mannen die de zonnepanelen (uit)gelegd en geïnstalleerd hebben alleen maar lof. Vriendelijk, accuraat en snel werk.Enig klein puntje. Waarom de app voor de zonnepanelen niet direct wordt gegeven van de zonnepanelen.
Dik Atema
Dik Atema
1684397816
Vandaag de zonnepanelen geïnstalleerd. Helaas bleek de geplande kabel route niet te kunnen. Gelukkig had ik een loze groep. Deze kon worden gebruikt. Ook op zolder de installatie keurig afgewerkt. Goed werk geleverd!
martijn gielens
martijn gielens
1683228232
js_loader