Atama Solar Energy

Uw voordeel

Hogere waarde van uw huis

Zonnestroom installatie

Tegenwoordig bestaan de woonlasten voor een belangrijk deel uit energiekosten. Deze kosten zullen in de toekomst alleen maar toenemen. Met een zonnestroom installatie zal uw huis beter verkoopbaar worden tegen een hogere prijs.

Mocht de nieuwe huiseigenaar geen prijs stellen op de panelen, dan kunt u uw zonnepanelen inclusief de eventuele subsidieregeling gewoon mee verhuizen. Bovendien krijgt uw huis met een zonnepaneleninstallatie een hoger energielabel. Dat wordt vanwege de stijgende energiekosten een steeds belangrijker aspect om mee te wegen bij de aankoop van een nieuwe woning. Het prijsverschil tussen woningen met een energielabel A, B of C en woningen met een F of G label loopt in praktijk al op tot meer dan 25%!

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Atama Solar Energy

Salderen

Salderen is het gegeven dat de aan het net teruggeleverde stroom mag worden verrekend met de op jaarbasis uit het net betrokken stroom.

Tegenwoordig hebben consumenten die een zonnepanelen installatie op het dak hebben liggen of die op een andere manier duurzame energie terugleveren het recht om tot maximaal 5000 kWh per jaar te salderen met hun eigen verbuik. Op dit moment is het bij een aantal energiebedrijven al mogelijk om meer dan de maximale 5000 kWh te salderen. Dit verschilt echter per energieleverancier. De energieprijs in Nederland ligt gemiddeld op € 0,08 per kWh. Daarnaast betaalt u energiebelasting, netwerkkosten en BTW. Daarmee kan de prijs voor de gemiddelde particuliere consument oplopen tot € 0,23 per kWh. De energiebelasting die in rekening wordt gebracht door de energiemaatschappij is afhankelijk van het verbruik:

  • 0 tot 10.000 kWh = € 0,1196
  • 10.000 tot 50.000 kWh = € 0,0469
  • 50.000 tot 1.000.000 kWh = € 0,0125
 
Atama Solar Energy

Lagere kostprijs energie

In tegenstelling tot de energieprijs die u iedere maand betaalt aan uw energieleverancier en die ieder jaar stijgt, is zonne-energie gratis. Om toch tot een vergelijking te kunnen komen berekenen wij de kostprijs van zonne-energie door middel van de kostprijs van de installatie, en schrijven deze in 8 jaar af, rekening houdend met eventuele misgelopen rente als u uw geld op de bank zou hebben gezet.

De kostprijs voor zonne-energie ligt daarmee op dit moment, vanaf het moment dat uw zonnepanelen in werking zijn, al lager dan de huidige energieprijs. En na 8 jaar heeft u uw stroom zelfs helemaal gratis!

Naast het technische rendement is er het financiële rendement van zonnepanelen. Hoe kunt u de opbrengst van zonnepanelen berekenen? Lees daar meer over op rendement zonnepanelen.

Google reviews

Uitsteken bedrijf met prima service en uitstekende vakmensen. Alles, van offerte tot installatie, is geheel naar wens verlopen.
Bert Molenaar
Bert Molenaar
15:14 09 Mar 23
100 % tevreden met alles wat men bij ATAMA heeft gedaan. Van voorbespreking tot en met de aanleg toe. Monteurs waren zeer professioneel en vriendelijk. Alles volgens planning en afspraak. Proficiat ATAMA.
Jean Pierre Portier
Jean Pierre Portier
10:10 14 Feb 23
Zeer tevreden over de snelle installatie … echter de after-sales service is beneden de te verwachten maat!Een service aanvraag bleef ruim 3 maanden lang onafgewerkt, en dit ondanks meerdere herhaalde verzoeken!En zo bleef het 3 maanden … maar toen kwam er een adequate actie en is ons probleem naar tevredenheid opgelost! Dank Atema!
Rob van Dijk
Rob van Dijk
07:13 14 Feb 23
Net bedrijf, goede communicatie. Vakmensen.
Judith
Judith
18:52 21 Dec 22
Het hele proces van offerte tot levering is prima verlopen. Uiterst deskundig en netjes geplaatst zowel op het dak als het leidingenwerk naar en in de meterkast.
Gerard Molleman
Gerard Molleman
13:56 15 Nov 22
js_loader