Atama Solar Energy

Uw voordeel

Hogere waarde van uw huis

Zonnestroom installatie

Tegenwoordig bestaan de woonlasten voor een belangrijk deel uit energiekosten. Deze kosten zullen in de toekomst alleen maar toenemen. Met een zonnestroom installatie zal uw huis beter verkoopbaar worden tegen een hogere prijs.

Mocht de nieuwe huiseigenaar geen prijs stellen op de panelen, dan kunt u uw zonnepanelen inclusief de eventuele subsidieregeling gewoon mee verhuizen. Bovendien krijgt uw huis met een zonnepaneleninstallatie een hoger energielabel. Dat wordt vanwege de stijgende energiekosten een steeds belangrijker aspect om mee te wegen bij de aankoop van een nieuwe woning. Het prijsverschil tussen woningen met een energielabel A, B of C en woningen met een F of G label loopt in praktijk al op tot meer dan 25%!

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Atama Solar Energy

Salderen

Salderen is het gegeven dat de aan het net teruggeleverde stroom mag worden verrekend met de op jaarbasis uit het net betrokken stroom.

Tegenwoordig hebben consumenten die een zonnepanelen installatie op het dak hebben liggen of die op een andere manier duurzame energie terugleveren het recht om tot maximaal 5000 kWh per jaar te salderen met hun eigen verbuik. Op dit moment is het bij een aantal energiebedrijven al mogelijk om meer dan de maximale 5000 kWh te salderen. Dit verschilt echter per energieleverancier. De energieprijs in Nederland ligt gemiddeld op € 0,08 per kWh. Daarnaast betaalt u energiebelasting, netwerkkosten en BTW. Daarmee kan de prijs voor de gemiddelde particuliere consument oplopen tot € 0,23 per kWh. De energiebelasting die in rekening wordt gebracht door de energiemaatschappij is afhankelijk van het verbruik:

  • 0 tot 10.000 kWh = € 0,1196
  • 10.000 tot 50.000 kWh = € 0,0469
  • 50.000 tot 1.000.000 kWh = € 0,0125
 
Atama Solar Energy

Lagere kostprijs energie

In tegenstelling tot de energieprijs die u iedere maand betaalt aan uw energieleverancier en die ieder jaar stijgt, is zonne-energie gratis. Om toch tot een vergelijking te kunnen komen berekenen wij de kostprijs van zonne-energie door middel van de kostprijs van de installatie, en schrijven deze in 8 jaar af, rekening houdend met eventuele misgelopen rente als u uw geld op de bank zou hebben gezet.

De kostprijs voor zonne-energie ligt daarmee op dit moment, vanaf het moment dat uw zonnepanelen in werking zijn, al lager dan de huidige energieprijs. En na 8 jaar heeft u uw stroom zelfs helemaal gratis!

Naast het technische rendement is er het financiële rendement van zonnepanelen. Hoe kunt u de opbrengst van zonnepanelen berekenen? Lees daar meer over op rendement zonnepanelen.

Google reviews

Atama Solar Energy BV
Uitstekend
4.5
Gebaseerd op 265 recensies
beoordeel ons op
We hadden in 2021 al 9 panelen laten leggen dat was top nu er 5 bij laten plaatsen van de eerste mail,de schouw en het plaatsen 5 weken was alles geregeld en klaar top service,communicatie top en de plaatsing top als je een minpunt moet noemen dit keer gingen er 2 dakpannen kapot maar ja dat kan gebeuren.
fantastisch bedrijf!
Nadat Atama 13 jaar geleden al 9 panelen op het westelijke deel van ons dak had gelegd hebben ze twee weken geleden de oostzijde van 8 extra panelen voorzien. Overleg, waarin we aangaven wat we precies wilden, ging wat stroef (3 keer nieuwe offerte moeten laten opstellen, door drie verschillende opstellers, omdat 1 telefonisch slecht bereikbaar was), maar vanaf de planning (Floris?) ging het als een trein. Drie monteurs waren ook behulpzaam en vakkundig, werkten efficiënt, waren vriendelijk en koppelden alles wat ze gingen doen (of gedaan hadden) netjes terug en hebben zelfs (zonder dat ik het ze gevraagd had) onze narcissen in de voortuin laten staan.Vanwege problemen met een verkeerde en defecte aardlekschakelaar wel storingsdienst twee keer moeten bellen, maar die hebben die probleempjes dezelfde dag nog opgelost. Oftewel (voor een veeleisende klant, zoals ik, die weet wat hij wil) toch nog eind goed, al goed. Zeer tevreden met het systeem.Tip: Hoewel er slechts 2 dakpannen vervangen hoefden te worden, misschien in de offerte duidelijk vermelden dat je minimaal 10 reserve dakpannen klaar moet leggen (zelf moet regelen). Dit i.p.v. dit grote aantal pas te vermelden als de opdracht is verstrekt.
Nu voor de tweede keer zonnepanelen laten plaatsen door Atama. De jongens hebben voor een nettere afwerking gekozen dan vooraf besproken, wel iets meer werk voor hen, hier dus een tevreden klant. Thank you🙌
Even moeten wachten maar uitstekend werk geleverd in alle vriendelijkheid! Goede werknemer, komt bekwaam en sympathiek over! Dankjewel Ekkapon!!
js_loader