Salderingsregeling blijft!

Belangrijk nieuws: Salderen blijft! Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen, en voor degene die zonnepanelen willen aanschaffen!

Eerste Kamer besluit: salderingsregeling blijft

Na vele debatten en aanpassingen, heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling vandaag weggestemd. Een ruime meerderheid van 43 senatoren stemde tegen het voorstel. Dat betekent dat salderen blijft bestaan!

Wat betekent dit besluit voor mensen met zonnepanelen, of voor degene die deze willen aanschaffen?

Voor mensen die zonnepanelen hebben (of erover nadenken om ze te nemen) is dit besluit erg goed nieuws. Bezitters van zonnepanelen kunnen de stroom die ze terug leveren blijven wegstrepen tegen de stroom die ze afnemen van het energienet. Hierdoor wordt de terugverdientijd van zonnepanelen nog korter dan die al is, nu de prijzen van zonnepanelen dalen én de salderingsregeling blijft bestaan. Binnen een paar jaar ben je uit de kosten, dat maakt het extra aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.

Wat gaat er in de toekomst gebeuren?

De stemming betekent dat de salderingsregeling blijft bestaan. Gezien de uitslag van de vorige verkiezingen en de stemming in de Eerste Kamer, is de kans erg groot dat salderen de komende jaren blijft. Een glazen bol hebben we niet. Wat we wél weten, is dat de huidige terugverdientijd van zonnepanelen ontzettend kort is. Dat maakt nu aanschaffen een goede financiële beslissing. En nog een duurzame ook.