De montage van zonnepanelen

Zonnepanelen systeem

Het beste systeem voor uw dak

Uw zonnepanelen systeem door Atama

Voor ieder type dak is een geschikt zonnepanelen systeem beschikbaar. Onze zon PV-systemen worden op maat gemaakt zodat deze optimaal aansluiten bij uw wensen. De meest voorkomende type daken zijn pannendak, platdak en golfplatendak. Voor deze toepassingen zijn diverse draagconstructies ontwikkeld die veelvuldig getest zijn.

 
Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Railsysteem

Systemen voor een pannendak

Voor de montage op een pannendak tot 10 meter hoog wordt een railsysteem toegepast dat gebruik maakt van dakhaken die tussen de dakpannen bevestigd worden. Aan deze haken wordt de rail bevestigd waarop de zonnepanelen geklemd worden. Hiermee wordt de waterdichtheid van het dak gegarandeerd.

Aluminium frame

Systemen voor een platdak

Voor de montage op een platdak tot 10 meter hoog wordt een eenvoudig te plaatsen aluminium frame toegepast. Het montagesysteem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. Het montage systeem kan op het dak worden bevestigd door middel van schroeven of gemakkelijk te plaatsen ballast. Bij het gebruik van ballast wordt gebruik gemaakt van aluminium profielen die in een uitsparing in de beugel worden geklikt. Het montagesysteem wordt standaard in drie hoeken geleverd, 15°, 20° en 30°. 

Door het unieke aerodynamische ontwerp is het montagesysteem bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal ballast aan gewicht. De beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het goed doordachte systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

Schroeven

Golfplaten systeem

Bij montage op een golfplatendak worden schroeven met lange draadeinden rechtstreeks in de gording gedraaid. Een rubberen ring zorgt voor een waterdichte afdichting tussen het draadeind en de golfplaat. Aan deze haken wordt de rail bevestigd waarop de zonnepanelen geklemd kunnen worden.

 

Google reviews

Het hele proces van offerte tot levering is prima verlopen. Uiterst deskundig en netjes geplaatst zowel op het dak als het leidingenwerk naar en in de meterkast.
Gerard Molleman
Gerard Molleman
13:56 15 Nov 22
Ook de 2de keer uitstekend geholpen door Atama Solar. Alles in overleg, zeer nette monteurs en installatie. Bedrijf is (helaas?) overgenomen, maar hoop dat ze op oude voet door kunnen gaan qua service niveau.Eenige punt is bereikbaarheid, ze krijgen echter ook meer dan 400 aanvragen per dag dus beetje geduld en het komt goed.
Ilja Schmidt
Ilja Schmidt
11:36 14 Nov 22
Reeds van af 2018 op het pannendak een instalatie van Atama Solar werkt perfect!Nu op het platte dak 8 panelen. Mooie matrialen netjes gemonteerd!Plezierige mensen! Top!
Zeer tevreden over de snelle installatie … echter de after-sales service is beneden de te verwachten maat!Een service aanvraag bleef 3 maanden lang onafgewerkt, en dit ondanks meerdere herhaalde verzoeken!En zo bleef het 3 maanden … maar toen kwam er een adequate actie en is ons probleem naar tevredenheid opgelost! Dank Atema!
R.F. van Dijk
R.F. van Dijk
10:02 08 Nov 22
Dawn Oe
Dawn Oe
11:59 06 Nov 22
js_loader