Advies en installatie

Zonnepanelen totaalconcept

Uitgebreid advies

Zonnepanelen totaalconcept

Atama Solar Energy biedt een zonnepanelen totaalconcept waarbij wij u uitgebreid adviseren over de aanschaf van zonnepanelen. Uw Atama zonne-energie adviseur berekent vrijblijvend samen met u de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie.

Wij begeleiden u bij :

  • Kopen en kiezen van uw zonnepanelen installatie
  • Financiering
  • Verzekering
  • Subsidieaanvragen
  • Rendement berekening
  • Installatie van zonnepanelen
  • Service
 
Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Zonne-energie voor u en uw buren

Zonnepanelen: samen kiezen

De afgelopen jaren hebben wij geregeld meegemaakt dat de buren van een van onze opdrachtgevers ook graag zonnepanelen wilden. Wat is er nu idealer? U kunt samen kiezen voor het systeem. Atama Solar Energy zorgt voor de rest. Wij adviseren u en uw buren graag over de mogelijkheden rondom deze aspecten.

Laat uw familie, vrienden en bekenden kennismaken met Atama zodat ook zij hun energie uit de zon kunnen halen. Wij helpen u en uw buurt graag aan een mooi en degelijk zonnepanelensysteem.

Waar moet u op letten?

Zonnepanelen kopen

Als u zonnepanelen gaat kopen zijn er een aantal factoren waar u op moet letten, zonnepanelen kopen doe je namelijk niet zomaar.

Waar moet u op letten bij de aankoop van zonnepanelen?

Door het unieke aerodynamische ontwerp is het montagesysteem bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal aan ballast gewicht. De beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het goed doordachte systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

Kleur en soort zonnepanelen

De meest gebruikte zonnepanelen zijn blauwe en zwarte panelen. Blauwe panelen zijn gemaakt van Polykristallijn Silicium, deze zijn iets goedkoper als zwarte panelen. Zwarte panelen zijn gemaakt van Monokristallijn Silicium. Daarnaast moet er ook een juiste omvormer voor de zonnepanelen komen.

Kosten en opbrengsten

Hoeveel wilt u met de zonnepanelen opbrengen en wat wilt u daarvoor wilt uitgeven. Als u een gebruik van 2000 kWh hebt, dan is het niet slim om bijvoorbeeld 20 zonnepanelen aan te schaffen, dan gaat u meer opwekken dan eigenlijk nodig is.  Veel mensen wekken een deel van hun energieverbruik op met zonnepanelen, dit is ook mogelijk. Bij Atama krijgt u een uitgebreid adviesgesprek waar u alles kunt bespreken en te horen krijgt wat de beste keuze is in uw situatie.

Locatie

Heeft u veel bomen of andere obstakels naast uw huis? Dan is het handig om even te kijken of dat voor schaduw op uw dak kan zorgen? Zonnepanelen die in de schaduw liggen kunnen zorgen voor een groot rendementsverlies. Ook moet u kijken of het dakoppervlak groot genoeg is voor het aantal zonnepanelen dat u wilt. De hellingshoek en de richting heeft ook invloed op de opbrengst. Een ideale situatie is een dak richting het zuiden met een hellingshoek van 35 graden.

Google reviews

Nadat Atama 13 jaar geleden al 9 panelen op het westelijke deel van ons dak had gelegd hebben ze twee weken geleden de oostzijde van 8 extra panelen voorzien. Overleg, waarin we aangaven wat we precies wilden, ging wat stroef (3 keer nieuwe offerte moeten laten opstellen, door drie verschillende opstellers, omdat 1 telefonisch slecht bereikbaar was), maar vanaf de planning (Floris?) ging het als een trein. Drie monteurs waren ook behulpzaam en vakkundig, werkten efficiënt, waren vriendelijk en koppelden alles wat ze gingen doen (of gedaan hadden) netjes terug en hebben zelfs (zonder dat ik het ze gevraagd had) onze narcissen in de voortuin laten staan.Vanwege problemen met een verkeerde en defecte aardlekschakelaar wel storingsdienst twee keer moeten bellen, maar die hebben die probleempjes dezelfde dag nog opgelost. Oftewel (voor een veeleisende klant, zoals ik, die weet wat hij wil) toch nog eind goed, al goed. Zeer tevreden met het systeem.Tip: Hoewel er slechts 2 dakpannen vervangen hoefden te worden, misschien in de offerte duidelijk vermelden dat je minimaal 10 reserve dakpannen klaar moet leggen (zelf moet regelen). Dit i.p.v. dit grote aantal pas te vermelden als de opdracht is verstrekt.
Karel Gommer
Karel Gommer
1711965657
Nu voor de tweede keer zonnepanelen laten plaatsen door Atama. De jongens hebben voor een nettere afwerking gekozen dan vooraf besproken, wel iets meer werk voor hen, hier dus een tevreden klant. Thank you🙌
Adis Ćorović
Adis Ćorović
1710949854
Even moeten wachten maar uitstekend werk geleverd in alle vriendelijkheid! Goede werknemer, komt bekwaam en sympathiek over! Dankjewel Ekkapon!!
Jan Rijkers
Jan Rijkers
1709728161
Zowel bij het opstellen van de offerte als bij het leggen van de panelen keurig geholpen en goed bereikbaar. Alle 8 panelen vervolgens perfect gemonteerd. Vriendelijk, kundig en zorgvuldig personeel. Aanbeveling meer dan waard.
Kars Haarhuis
Kars Haarhuis
1708801670
We zeer tevreden over Atama.We hadden al 12 panelen liggen en wilde een uitbreiding van 4 panelen, dat was geen probleem.Het kon zelfs aangesloten worden op de bestaande omvormer.Er werd een plan gemaakt over de ligging van de panelen en daar gaven we meteen akkoord voor.Kort daarop werden we gebeld voor het maken van een afspraak, het verliep heel vlot,De monteurs, Ekkapon en Jordy, kwamen netjes en vriendelijk over en maakte er een gezellige ochtend van.Ekkapon keek na ons en zei, ik zou de panelen anders leggen ivm opbrengst panelen.Dat kort gesloten met Atama en de goedkeuring begonnen ze met het leggen van de panelen.Het ziet er super strak uit en we zijn ontzettend tevreden.Ondertussen is ook een buurman overstag gegaan en laat zonnepanelen plaatsen door Atama.We raden iedereen aan om met Atama in zee te gaan.
js_loader