Atama Solar Energy

BTW op zonnepanelen
voor particulieren afgeschaft

Btw op zonnepanelen per 1 januari 2023 afgeschaft voor particulieren

100% voordeel zonder zorgen

Wie zonnepanelen aanschaft voor een woning, betaalt geen 21 procent btw over de installatie en levering ervan. Ook eventuele werkzaamheden aan uw meterkast vallen onder het 0% btw tarief!

Het kabinet verwacht niet alleen dat de administratieve lasten afnemen, maar ook dat het nultarief de aanschaf van zonnepanelen zal stimuleren. De ingreep kan huizenbezitters immers honderden euro’s voordeel opleveren. 

Wel moet u aan een paar voorwaarden voldoen:

  • U koopt de zonnepanelen privé. Bedrijven betalen namelijk wel btw.
  • De zonnepanelen mogen alleen op en niet in het dak verwerkt zijn.
  • Het huis waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden heeft een woonbestemming. Dit mag natuurlijk ook uw garage, tuinhuis of vakantiewoning zijn.
Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

BTW zonnepanelen teruggave

Wat doen wij voor u?

Onze gespecialiseerde belastingadviseurs vragen namens u alle BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Tot slot doen wij, in overleg met de Belastingdienst, een beroep op goedkeuringen zodat u geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie. De Belastingdienst stort intussen, binnen 1-3 maanden na het verzoek, de volledige BTW terug op uw bankrekening. Tenslotte melden wij u bij de Belastingdienst weer af als BTW ondernemer zodat u verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Wij verzorgen de zonnepanelen BTW teruggave gratis!

Google reviews

Uitsteken bedrijf met prima service en uitstekende vakmensen. Alles, van offerte tot installatie, is geheel naar wens verlopen.
Bert Molenaar
Bert Molenaar
15:14 09 Mar 23
100 % tevreden met alles wat men bij ATAMA heeft gedaan. Van voorbespreking tot en met de aanleg toe. Monteurs waren zeer professioneel en vriendelijk. Alles volgens planning en afspraak. Proficiat ATAMA.
Jean Pierre Portier
Jean Pierre Portier
10:10 14 Feb 23
Zeer tevreden over de snelle installatie … echter de after-sales service is beneden de te verwachten maat!Een service aanvraag bleef ruim 3 maanden lang onafgewerkt, en dit ondanks meerdere herhaalde verzoeken!En zo bleef het 3 maanden … maar toen kwam er een adequate actie en is ons probleem naar tevredenheid opgelost! Dank Atema!
Rob van Dijk
Rob van Dijk
07:13 14 Feb 23
Net bedrijf, goede communicatie. Vakmensen.
Judith
Judith
18:52 21 Dec 22
Het hele proces van offerte tot levering is prima verlopen. Uiterst deskundig en netjes geplaatst zowel op het dak als het leidingenwerk naar en in de meterkast.
Gerard Molleman
Gerard Molleman
13:56 15 Nov 22
js_loader