Atama Solar Energy

BTW op zonnepanelen
voor particulieren afgeschaft

Btw op zonnepanelen per 1 januari 2023 afgeschaft voor particulieren

100% voordeel zonder zorgen

Wie zonnepanelen aanschaft voor een woning, betaalt geen 21 procent btw over de installatie en levering ervan. Ook eventuele werkzaamheden aan uw meterkast vallen onder het 0% btw tarief!

Het kabinet verwacht niet alleen dat de administratieve lasten afnemen, maar ook dat het nultarief de aanschaf van zonnepanelen zal stimuleren. De ingreep kan huizenbezitters immers honderden euro’s voordeel opleveren. 

Wel moet u aan een paar voorwaarden voldoen:

  • U koopt de zonnepanelen privé. Bedrijven betalen namelijk wel btw.
  • De zonnepanelen mogen alleen op en niet in het dak verwerkt zijn.
  • Het huis waarop de zonnepanelen geïnstalleerd worden heeft een woonbestemming. Dit mag natuurlijk ook uw garage, tuinhuis of vakantiewoning zijn.
Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

BTW zonnepanelen teruggave

Wat doen wij voor u?

Onze gespecialiseerde belastingadviseurs vragen namens u alle BTW op de aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Tot slot doen wij, in overleg met de Belastingdienst, een beroep op goedkeuringen zodat u geen BTW hoeft te betalen over de opgewekte energie. De Belastingdienst stort intussen, binnen 1-3 maanden na het verzoek, de volledige BTW terug op uw bankrekening. Tenslotte melden wij u bij de Belastingdienst weer af als BTW ondernemer zodat u verder niet meer wordt ‘lastig gevallen’ door de Belastingdienst.

Wij verzorgen de zonnepanelen BTW teruggave gratis!

Google reviews

Dit heb ik vlak na de installatie (in 2019) aan Atama gestuurd:De panelen liggen er nu een weekje op en we hebben al aardig wat stroom geproduceerd. Op zonnige tijden levert het systeem ruim 7 KWatt, dus dat is mooi. Totaal al meer dan 180 KWh!!!Voor de grap een paar dingen. Lees het maar met een Achterhoeks / Twents accent…In het begin dacht ik:· Atama niet te duur wordt…..Maar jullie brachten een nette offerte uit.Daarna dacht ik:· Atama niet te lang duurt….Maar jullie gingen al vrij snel aan de gang.Toen de mannen het dak op gingen dacht ik:· Atama goed geet…..Maar jullie hadden een goede veiligheidscheck en –maatregelen.Tijdens het werk dacht ik:· Atama geen pannen kapot goan…..Maar er is geen enkele pan gesneuveld.Als laatste dacht ik:· Atama veul stroom oplevert…En dat blijkt!!!Vooralsnog dus erg tevreden over jullie werk. Ga zo door!! Bedank de mannen maar namens ons. Chapeau ook voor Ali, die al perfect Nederlands spreekt!!
Hans Vos
Hans Vos
1693913863
Bij ons zonnen panelen gelegd en meterkast vernieuwd.De man die de schouw kwam doen heel vriendelijk en mee denkend.Monteurs zijn een voorbeeld voor andere bedrijven, werken snel en netjes en daarbij zijn ze zeer vriendelijk en beleefd .Uitstekend bedrijf .
uitbreiding op bestaande installatie van Atama op uitstekende wijze uitgevoerd. Gemaakte afspraken heel correct nagekomen. Goede uitleg over de voor- en nadelen van de uitbreiding gekregen. App direct aangepast. Als er al een minpunt zou moeten zijn is dat de levertijd van 6 maanden maar daar kan Atama ook niets aan doen.
Wilma Vos
Wilma Vos
1689860057
Ik ben zeer tevreden. Professioneel advies en de mannen die de zonnepanelen (uit)gelegd en geïnstalleerd hebben alleen maar lof. Vriendelijk, accuraat en snel werk.Enig klein puntje. Waarom de app voor de zonnepanelen niet direct wordt gegeven van de zonnepanelen.
Dik Atema
Dik Atema
1684397816
Vandaag de zonnepanelen geïnstalleerd. Helaas bleek de geplande kabel route niet te kunnen. Gelukkig had ik een loze groep. Deze kon worden gebruikt. Ook op zolder de installatie keurig afgewerkt. Goed werk geleverd!
martijn gielens
martijn gielens
1683228232
js_loader