Atama Solar Energy

Erkend Zonnekeur installateur

Kwaliteit & betrouwbaarheid

U kunt bij al uw grote projecten rekenen op onze hulp. Onze service omvat een analyse van de situatie, advies over de zonne-energie installatie, projectplanning en hands-on begeleiding door (een) ervaren Atama-monteur(s) op locatie.

We leveren ondersteuning bij ontwikkeling, garanderen tijdige levering van onderdelen en blijven ook betrokken bij after sales service en controle.

Betrouwbaarheid

Zonnekeur Installateur

In een groeiende markt met een groeiend aantal aanbieders van zonnepanelen neemt ook de vraag naar betrouwbaarheid en kwaliteit toe. In 2013 is het keurmerk Zonnekeur Installateur in het leven geroepen om kennis en kunnen op het gebied van zonnestroom te kunnen waarborgen en aantonen. Atama Solar Energy mag zich sinds november 2013 bezitter van dit enige onafhankelijke keurmerk voor installateurs van zonne-energie noemen. Dit betekent dat Atama betrouwbaar is, duurzame kwaliteit levert en voldoende ervaring heeft om goed te kunnen adviseren. Wanneer u zonnepanelen bij Atama aanschaft, kunt u er dus vanuit gaan dat de diensten en producten die Atama aanbiedt voldoen aan de vereiste kwaliteit.  Met regelmaat wordt er getoetst of Atama nog steeds voldoet aan de beoordelingsrichtlijnen. Zo blijft kwaliteit en kunde gewaarborgd en kunt u op Atama blijven vertrouwen.

Elke Zonnekeur Installateur voldoet aan een groot aantal strenge criteria, die zijn samen te vatten in drie onderdelen:

  • Vaardigheid: de installateur is erkend door onafhankelijke Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI). Deze erkenning vereist aantoonbare bekwaamheid op alle gebieden van het vak: van de theoretische kennis over werking en rendement van zonne-energie tot en met montage op het dak en aansluiting op lichtnet of waterleiding. Examens op dit gebied worden afgenomen door exameninstituut CITO.
  • Bedrijfsvoering: de installateur houdt zich aan geldende normen en voorschriften. Daaronder vallen ook normen voor veiligheid van de opgeleverde installatie. Hij houdt een degelijke administratie bij van elke installatie, zodat eventuele problemen later goed op te sporen zijn.
  • Producten: de installateur levert producten van aantoonbare kwaliteit. De kwaliteit van zijn producten is door uniforme productspecificaties vergelijkbaar en toetsbaar. Hij biedt minimaal 3 jaar garantie op installatie. Hij voorziet de klant van een duidelijk opleverformulier  is en alle relevante garantiebepalingen.

Atama Solar Energy voldoet aan alle veiligheidsnormen bij de uitvoer van de werkzaamheden. Al onze installateurs zijn intensief getraind op de volgende onderwerpen:

  • naleving van de normen voor veiligheid (VCA),
  • kwaliteit en bescherming van het milieu
  • de kwaliteit van de installatie (NEN)
  • productkennis met een duidelijke focus op klanttevredenheid.