Atama Solar Energy

Zon in verhuur

Een rendabele propositie voor woningbouw corporaties

Verhuurder sterk in duurzaamheid

Een duurzaam woningbestand staat volop in de aandacht van woningbouwcorporaties. In het Convenant Energiebesparing Huursector 2012 is de doelstelling geformuleerd om het woningbestand van de huursector in 2020 gemiddeld op energielabel B te hebben gebracht. Daarmee wordt het maatschappelijk belang gediend om Europese afspraken ten aanzien van energiebesparing na te komen.

Op dit moment zit een groot deel van de woningvoorraad daar ver onder. Een brede aanpak is dus nodig. Niet alleen bij groot onderhoud dient energiebesparing en duurzame energie op de agenda te worden gezet. Ook woningen die nog niet aan groot onderhoud toe zijn moeten nu al de mogelijkheid krijgen om energie te besparen. Veel huurders zien een investering in energiebesparende maatregelen immers zitten, zo blijkt uit onderzoek van Aedes. Eén van die maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen voor elektriciteit. Zonnepanelen liggen goed in de markt en zijn strategisch noodzakelijk om de sprong naar energielabel B te behalen. Het is een eenvoudig  uitvoerbare maatregel die op de middellange en lange termijn ook financieel voordeel oplevert voor de corporatie.

Enkele voordelen voor de corporatie bij de aanschaf van zonnepanelen:

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Investering in duurzaamheid

Woonlastenwaarborg

Het laten slagen van een investering in duurzaamheid is mede afhankelijk van de rentabiliteit ervan. Het plaatsen van zonnepanelen is een maatregel waarbij eventuele risico’s snel van tafel kunnen worden gehaald. De opbrengst van een zonnepanelensysteem is, dankzij de vele metingen die hiermee over een lange periode verricht zijn, heel nauwkeurig te bepalen. Dat geeft u als corporatie zekerheid over het te behalen resultaat.

Het bereiken van de verwachte besparing  is niet meer afhankelijk van bewonersgedrag, maar van het goed functioneren van de installatie. De woonlastenwaarborg kan zo veilig worden ingezet. De huurder heeft zekerheid er netto op vooruit te gaan en een eventueel risico van het terugbetalen van de huur is voor de corporatie zo goed als uitgesloten.

Atama Solar Energy

Uw partner in
zonne-energie

Woningbouwcorporaties vinden in Atama Solar Energy een betrouwbare en gedegen partner in zon-PV. Als één van de eerste zonnepanelen installateurs in Nederland hebben we een schat aan ervaring in het realiseren van zonnestroomprojecten:

  • Uw zonne-energie project wordt vakkundig en op maat ontworpen, waarbij hoog rendement van de installatie hand in hand gaat met de esthetiek van de woning
  • Een deskundig en professioneel team, dat is getraind voor uw opdracht begeleidt u.
  • De projectbegeleiding is praktijkgericht met  periodiek overleg en snelle terugkoppeling
  • We bieden u een transparante prijsstelling en heldere afspraken. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Afspraak is afspraak
  • Uitstekende referenties in het professioneel begeleiden van zon-pv projecten voor corporaties


Voor u als woningbouwvereniging houdt dat in dat we u ontzorgen in de realisatie van uw zonne-energieprojecten. Van het inspecteren van de woningen en wooncomplexen tot het informeren van de bewoners op informatieavonden, wij leiden uw project in goede banen.
Na inventarisatie van uw wensen en een analyse van uw project op locatie volgt een ontwerp met een advies en aanbod op maat. Het aanbod bestaat uit het meest rendabele systeem voor uw situatie, ook als dat lastig is.
Indien het aanbod naar wens is wordt door middel van een mantelovereenkomst de samenwerking gestart.

Atama Solar Energy

Meer weten over uw mogelijkheden?

Wilt u weten of de woningen en appartementen- complexen die voor groot onderhoud gepland staan geschikt zijn voor zonnepanelen? Wilt u uw huurders de mogelijkheid bieden individueel zonnepanelen te plaatsen? Wilt u zeker weten dat Atama Solar Energy de partner is om uw project in goede banen te leiden?

Neemt u dan contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een adviesgesprek!

Google reviews

Dit heb ik vlak na de installatie (in 2019) aan Atama gestuurd:De panelen liggen er nu een weekje op en we hebben al aardig wat stroom geproduceerd. Op zonnige tijden levert het systeem ruim 7 KWatt, dus dat is mooi. Totaal al meer dan 180 KWh!!!Voor de grap een paar dingen. Lees het maar met een Achterhoeks / Twents accent…In het begin dacht ik:· Atama niet te duur wordt…..Maar jullie brachten een nette offerte uit.Daarna dacht ik:· Atama niet te lang duurt….Maar jullie gingen al vrij snel aan de gang.Toen de mannen het dak op gingen dacht ik:· Atama goed geet…..Maar jullie hadden een goede veiligheidscheck en –maatregelen.Tijdens het werk dacht ik:· Atama geen pannen kapot goan…..Maar er is geen enkele pan gesneuveld.Als laatste dacht ik:· Atama veul stroom oplevert…En dat blijkt!!!Vooralsnog dus erg tevreden over jullie werk. Ga zo door!! Bedank de mannen maar namens ons. Chapeau ook voor Ali, die al perfect Nederlands spreekt!!
Hans Vos
Hans Vos
1693913863
Bij ons zonnen panelen gelegd en meterkast vernieuwd.De man die de schouw kwam doen heel vriendelijk en mee denkend.Monteurs zijn een voorbeeld voor andere bedrijven, werken snel en netjes en daarbij zijn ze zeer vriendelijk en beleefd .Uitstekend bedrijf .
uitbreiding op bestaande installatie van Atama op uitstekende wijze uitgevoerd. Gemaakte afspraken heel correct nagekomen. Goede uitleg over de voor- en nadelen van de uitbreiding gekregen. App direct aangepast. Als er al een minpunt zou moeten zijn is dat de levertijd van 6 maanden maar daar kan Atama ook niets aan doen.
Wilma Vos
Wilma Vos
1689860057
Ik ben zeer tevreden. Professioneel advies en de mannen die de zonnepanelen (uit)gelegd en geïnstalleerd hebben alleen maar lof. Vriendelijk, accuraat en snel werk.Enig klein puntje. Waarom de app voor de zonnepanelen niet direct wordt gegeven van de zonnepanelen.
Dik Atema
Dik Atema
1684397816
Vandaag de zonnepanelen geïnstalleerd. Helaas bleek de geplande kabel route niet te kunnen. Gelukkig had ik een loze groep. Deze kon worden gebruikt. Ook op zolder de installatie keurig afgewerkt. Goed werk geleverd!
martijn gielens
martijn gielens
1683228232
js_loader