Atama Solar Energy

Terugverdientijd zonnepanelen
en fiscale voordelen

Atama Solar Energy staat ondernemers bij met fiscaal, bouwkundig en bedrijfsimago advies. Overweegt u een zonnepanelen installatie? Laat u dan uitgebreid informeren. Alleen zo vindt u de oplossing die volledig aan uw eisen voldoet. Onze experts staan u geheel vrijblijvend met raad en daad bij.

Zonnepanelen terugverdientijd berekenen

Waar moet u op letten?

De terugverdientijd van uw zonnepanelen installatie is natuurlijk erg belangrijk. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden.

Bij het berekenen van de terugverdientijd moet u op deze punten letten:

  • De aanschafkosten van de zonnepanelen, daarbij horen ook de kosten voor de omvormer, bekabeling en de installatie kosten.
  • Na 10 jaar moet de omvormer vervangen worden, hier zitten ook kosten aan vast.
  • De stroomprijs, deze kan in de toekomst nog flink stijgen.
  • Het vermogen van de zonnepanelen, Atama verkoopt op dit moment zonnepanelen met een vermogen van 360 Wp ( Wattpiek ).
  • De levensduur van de zonnepanelen (25 jaar)
  • De afname van de zonnepanelen, elk jaar gaat de opbrengst met ongeveer 0,7% omlaag.


Wilt u weten wat uw besparing is met zonnepanelen? Atama kan dit gemakkelijk voor u berekenen en bespreken in een adviesgesprek.

Meer weten over uw mogelijkheden? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Belastingvoordelen

Fiscale voordelen voor ondernemers

Subsidies voor zonnepanelen in Nederland zijn schaars. Daarentegen kennen we wel verschillende belastingvoordelen voor ondernemers. Wanneer is het voor u interessant om te investeren in zonnepanelen en wanneer heeft u de zonnepanelen terugverdiend?

De terugverdientijd is ondermeer afhankelijk van de tariefgroep van uw belastbaar inkomen, uw overige investeringen en uw stroomafname. Atama Solar Energy rekent dit vrijblijvend voor u uit.

Bij aanschaf van zonnepanelen hebben bedrijven fiscale mogelijkheden. De fiscale voordelen leveren u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Er zijn een aantal fiscale aftrekmogelijkheden.

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Het doel van de Energie-investeringsaftrek (EIA) is het mogelijk een groot gedeelte van uw zonne-energie investering af te trekken van uw bedrijfswinst. Met de EIA. kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage dat uw bedrijf betaalt. In het geval van een B.V. met een belastingpercentage van 25%, bedraagt de EIA. ongeveer 10% van de netto investeringskosten. Betaalt u meer belasting, dan is het voordeel groter. De EIA. kunt u toepassen naast de ‘gewone’ investeringsaftrek.

Enkele voorwaarden voor de EIA:

  • U heeft een onderneming en bent belastingplichtig voor inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • U mag een extra bedrag ter grootte van 41,5% van het investeringsbedrag aftrekken van de winst.
  • De minimale investering per kalenderjaar bedraagt € 2.500,-
Rekenvoorbeeld

De fiscale winst in 2011 bedraagt € 500.000. De vennootschapsbelasting is 20% voor de eerste schijf tot € 200.000 en 25% boven € 200.000. U doet voor € 300.000 nieuwe energie-investeringen. De EIA bedraagt 41,5% van € 300.000, dat is € 124.500. De fiscale winst wordt nu € 375.500 (€ 500.000 – € 124.500).

Zonder EIA zou u € 115.000 aan vennootschapsbelasting moeten betalen. Door gebruik te maken van de EIA betaalt u slechts € 83.875 vennootschapsbelasting. Uw directe fiscale voordeel bedraagt € 31.125. Het netto EIA-voordeel is dan ongeveer 10% van de investering. Meer informatie over de regeling vindt u op de site van Agentschap NL.

Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA)

Ook de K.I.A. is bedoeld voor bedrijven. Als u in 2020 een bedrag tussen € 2.300 en € 309.693 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Zonnepanelen komen in aanmerking voor deze investeringsaftrek. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een percentage van uw investeringen in 2015. Hoe hoog het percentage is, hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Voor investeringen tussen de € 2.300 en € 55.746 is dat 28%, daarboven is de aftrek gebonden aan een maximum van € 15.609. Een tabel met de geldende percentages vindt u op de site van de belastingdienst.

BTW en algemene investeringsaftrek zonnepanelen

Natuurlijk mag u naast bovengenoemde extra regelingen de investering in zonnepanelen ook nog als ‘gewone investering’ in bedrijfsmiddelen aftrekken  van uw fiscale winst en mag u de BTW aftrekken van uw eigen aangifte omzet belasting.

Atama Solar Energy

Meer weten over uw mogelijkheden?

Google reviews

Dit heb ik vlak na de installatie (in 2019) aan Atama gestuurd:De panelen liggen er nu een weekje op en we hebben al aardig wat stroom geproduceerd. Op zonnige tijden levert het systeem ruim 7 KWatt, dus dat is mooi. Totaal al meer dan 180 KWh!!!Voor de grap een paar dingen. Lees het maar met een Achterhoeks / Twents accent…In het begin dacht ik:· Atama niet te duur wordt…..Maar jullie brachten een nette offerte uit.Daarna dacht ik:· Atama niet te lang duurt….Maar jullie gingen al vrij snel aan de gang.Toen de mannen het dak op gingen dacht ik:· Atama goed geet…..Maar jullie hadden een goede veiligheidscheck en –maatregelen.Tijdens het werk dacht ik:· Atama geen pannen kapot goan…..Maar er is geen enkele pan gesneuveld.Als laatste dacht ik:· Atama veul stroom oplevert…En dat blijkt!!!Vooralsnog dus erg tevreden over jullie werk. Ga zo door!! Bedank de mannen maar namens ons. Chapeau ook voor Ali, die al perfect Nederlands spreekt!!
Hans Vos
Hans Vos
1693913863
Bij ons zonnen panelen gelegd en meterkast vernieuwd.De man die de schouw kwam doen heel vriendelijk en mee denkend.Monteurs zijn een voorbeeld voor andere bedrijven, werken snel en netjes en daarbij zijn ze zeer vriendelijk en beleefd .Uitstekend bedrijf .
uitbreiding op bestaande installatie van Atama op uitstekende wijze uitgevoerd. Gemaakte afspraken heel correct nagekomen. Goede uitleg over de voor- en nadelen van de uitbreiding gekregen. App direct aangepast. Als er al een minpunt zou moeten zijn is dat de levertijd van 6 maanden maar daar kan Atama ook niets aan doen.
Wilma Vos
Wilma Vos
1689860057
Ik ben zeer tevreden. Professioneel advies en de mannen die de zonnepanelen (uit)gelegd en geïnstalleerd hebben alleen maar lof. Vriendelijk, accuraat en snel werk.Enig klein puntje. Waarom de app voor de zonnepanelen niet direct wordt gegeven van de zonnepanelen.
Dik Atema
Dik Atema
1684397816
Vandaag de zonnepanelen geïnstalleerd. Helaas bleek de geplande kabel route niet te kunnen. Gelukkig had ik een loze groep. Deze kon worden gebruikt. Ook op zolder de installatie keurig afgewerkt. Goed werk geleverd!
martijn gielens
martijn gielens
1683228232
js_loader