Atama Solar Energy

Zon in verhuur

Een rendabele propositie voor woningbouw corporaties

Verhuurder sterk in duurzaamheid

Een duurzaam woningbestand staat volop in de aandacht van woningbouwcorporaties. In het Convenant Energiebesparing Huursector 2012 is de doelstelling geformuleerd om het woningbestand van de huursector in 2020 gemiddeld op energielabel B te hebben gebracht. Daarmee wordt het maatschappelijk belang gediend om Europese afspraken ten aanzien van energiebesparing na te komen.

Op dit moment zit een groot deel van de woningvoorraad daar ver onder. Een brede aanpak is dus nodig. Niet alleen bij groot onderhoud dient energiebesparing en duurzame energie op de agenda te worden gezet. Ook woningen die nog niet aan groot onderhoud toe zijn moeten nu al de mogelijkheid krijgen om energie te besparen. Veel huurders zien een investering in energiebesparende maatregelen immers zitten, zo blijkt uit onderzoek van Aedes. Eén van die maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen voor elektriciteit. Zonnepanelen liggen goed in de markt en zijn strategisch noodzakelijk om de sprong naar energielabel B te behalen. Het is een eenvoudig  uitvoerbare maatregel die op de middellange en lange termijn ook financieel voordeel oplevert voor de corporatie.

Enkele voordelen voor de corporatie bij de aanschaf van zonnepanelen:

Doe de gratis dak check!

Bekijk hoeveel jij met zonnepanelen kunt besparen

Investering in duurzaamheid

Woonlastenwaarborg

Het laten slagen van een investering in duurzaamheid is mede afhankelijk van de rentabiliteit ervan. Het plaatsen van zonnepanelen is een maatregel waarbij eventuele risico’s snel van tafel kunnen worden gehaald. De opbrengst van een zonnepanelensysteem is, dankzij de vele metingen die hiermee over een lange periode verricht zijn, heel nauwkeurig te bepalen. Dat geeft u als corporatie zekerheid over het te behalen resultaat.

Het bereiken van de verwachte besparing  is niet meer afhankelijk van bewonersgedrag, maar van het goed functioneren van de installatie. De woonlastenwaarborg kan zo veilig worden ingezet. De huurder heeft zekerheid er netto op vooruit te gaan en een eventueel risico van het terugbetalen van de huur is voor de corporatie zo goed als uitgesloten.

Atama Solar Energy

Uw partner in
zonne-energie

Woningbouwcorporaties vinden in Atama Solar Energy een betrouwbare en gedegen partner in zon-PV. Als één van de eerste zonnepanelen installateurs in Nederland hebben we een schat aan ervaring in het realiseren van zonnestroomprojecten:

  • Uw zonne-energie project wordt vakkundig en op maat ontworpen, waarbij hoog rendement van de installatie hand in hand gaat met de esthetiek van de woning
  • Een deskundig en professioneel team, dat is getraind voor uw opdracht begeleidt u.
  • De projectbegeleiding is praktijkgericht met  periodiek overleg en snelle terugkoppeling
  • We bieden u een transparante prijsstelling en heldere afspraken. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Afspraak is afspraak
  • Uitstekende referenties in het professioneel begeleiden van zon-pv projecten voor corporaties


Voor u als woningbouwvereniging houdt dat in dat we u ontzorgen in de realisatie van uw zonne-energieprojecten. Van het inspecteren van de woningen en wooncomplexen tot het informeren van de bewoners op informatieavonden, wij leiden uw project in goede banen.
Na inventarisatie van uw wensen en een analyse van uw project op locatie volgt een ontwerp met een advies en aanbod op maat. Het aanbod bestaat uit het meest rendabele systeem voor uw situatie, ook als dat lastig is.
Indien het aanbod naar wens is wordt door middel van een mantelovereenkomst de samenwerking gestart.

Atama Solar Energy

Meer weten over uw mogelijkheden?

Wilt u weten of de woningen en appartementen- complexen die voor groot onderhoud gepland staan geschikt zijn voor zonnepanelen? Wilt u uw huurders de mogelijkheid bieden individueel zonnepanelen te plaatsen? Wilt u zeker weten dat Atama Solar Energy de partner is om uw project in goede banen te leiden?

Neemt u dan contact met ons op. We komen graag bij u langs voor een adviesgesprek!

Google reviews

Zowel bij het opstellen van de offerte als bij het leggen van de panelen keurig geholpen en goed bereikbaar. Alle 8 panelen vervolgens perfect gemonteerd. Vriendelijk, kundig en zorgvuldig personeel. Aanbeveling meer dan waard.
Kars Haarhuis
Kars Haarhuis
1708801670
We zeer tevreden over Atama.We hadden al 12 panelen liggen en wilde een uitbreiding van 4 panelen, dat was geen probleem.Het kon zelfs aangesloten worden op de bestaande omvormer.Er werd een plan gemaakt over de ligging van de panelen en daar gaven we meteen akkoord voor.Kort daarop werden we gebeld voor het maken van een afspraak, het verliep heel vlot,De monteurs, Ekkapon en Jordy, kwamen netjes en vriendelijk over en maakte er een gezellige ochtend van.Ekkapon keek na ons en zei, ik zou de panelen anders leggen ivm opbrengst panelen.Dat kort gesloten met Atama en de goedkeuring begonnen ze met het leggen van de panelen.Het ziet er super strak uit en we zijn ontzettend tevreden.Ondertussen is ook een buurman overstag gegaan en laat zonnepanelen plaatsen door Atama.We raden iedereen aan om met Atama in zee te gaan.
Voor een 2de keer zonnepanelen laten installeren door Atama, verkoop was prettig, installatie super! De monteurs wisten precies wat ze moesten doen, ook al was het bestaande plan niet helemaal juist! Ze hebben zelfs een loodslap voor me geplaatst en uiteraard ook geen dakpannen gesneuveld! Top geregeld!Een klein foutje zorgde ervoor dat ik op de schakelaar voor de bovenverdieping geen stroom meer had, de monteur gebeld en die kwam zelfs nog in de avond terug om het op te lossen!
Stijn du Bois
Stijn du Bois
1704790034
Prima aanleg, geen dakpannen gesneuveld en als ik nog ergens vuiligheid zie, komen jullie dat nog schoonmaken (op het dak).Goed overlegd als dingen anders moesten, bekabeling en panelen keurig aangelegd. Jammer dat de verkoper dacht dat er 2 zonnepanelen op het platte dak konden. Blijkt er maar 1 op te kunnen. Verder alles in goed overleg gedaan.Geen uitleg gegeven met overzicht, zoals in de folder staat van de fabrikant. Minpuntje.En ik zou een app krijgen om te downloaden, zoals jullie installateurs vertelden.Ik heb alleen een link gekregen om in te loggen bij een site met lastige naam waar ik dan ook een wachtwoord moet invoeren. Op deze site krijg ik niet te zien dat alle panelen werken of maar 1. Dat is echt niet handig. Krijg ik nog een app om te kunnen downloaden ?
N.A. Merz
N.A. Merz
1703847735
Vandaag zijn de zonnepanelen geplaatst.Ze waren netjes op tijd.Er werd voor die tijd, netjes contact opgenomen.Er kwam nog halverwege controle.Maar toch een minpuntje, aangaande de vele kapotte dakpannen.Ongeveer 10 stuks, waaronder ook een nokpan, die speciaal gemaakt moet worden.Dit was naar ons idee niet nodig geweest, om zoveel pannen kapot te maken.We hadden er 5 op voorraad.De rest bij de buren bijgehaald.En nu wachten, tot die speciale nokpan gemaakt wordt.Ze kunnen naar mijn idee, de hoekjes er ook afzagen met een klein haakse slijper, of zoiets.En niet eraf slaan.Een pluspunt.Ze komen de dakpannen er ook weer opleggen, nadat ze gemaakt zijn door HCI in Elst.Buiten dat, ze liggen op dak, gelukkig.PSDe service die ze gaven, om het dak toch tijdelijk dicht te leggen, is top verlopen.Goede service.Dat mag gezegd worden.
js_loader